Elske DeWall boeken

Elske DeWall boeken

Wilt u Elske DeWall op uw feest of evenement boeken? Dat kan via Rocket Agency.

Elske DeWall boeken bij Rocket Agency

Rocket Agency is het exclusieve boekingskantoor van Elske DeWall. Hierdoor zijn we in staat om speciale verzoeken of wensen rechtstreeks met haar te bespreken. Ook voor de organisatie van uw evenement kunt u bij Rocket Agency terecht. Behalve het boeken van Elske DeWall kunnen we ook organisatorische zaken van u overnemen. We denken met u mee en bespreken de mogelijkheden graag met u.

Hoe kunt U Elske DeWall boeken? 

Elske DeWall kunt u boeken op twee manieren. U kunt voor uw boeking gebruik maken van ons boekingsformulier. Of u neemt telefonisch contact met ons op. We zijn bereikbaar op 0418- 576 085.

Elske DeWall Biografie

Met haar derde album Velvet Soldier levert Elske DeWall haar geloofsbrief af. Met haar debuutalbum Balloon Over Paris, liet de Friezin in 2010 voor het eerst horen wat zij in huis had. Een belofte die DeWall inloste met opvolger Brave. Op Velvet Soldier komt echter alles samen. ,,En de periode tussen Brave en Velvet Soldier werd ik moeder van een zoontje. Dat veranderde mijn leven danig. Ik heb die periode goed gebruikt. Ik moest tot rust komen en het wiel even opnieuw uitvinden.” Elske geeft aan dat ze de eerste jaren van haar artiestenbestaan op een wolk zweefde. ,,Ik mocht naar Amerika, Londen en Zweden om met anderen te schrijven. En na mijn vertrek bij platenmaatschappij Universal Music was dat allemaal opeens voorbij. Ik stond er alleen voor. Dat was moeilijk. Zeker voor iemand die de dingen allemaal niet zo goed kan regelen.” Het talent om mooie songs te schrijven, raakte ze niet kwijt. ,,Ik ben altijd blijven componeren en voor Velvet Soldier had ik zeker 30 nieuwe songs. Ik kreeg veel steun van de mensen om mij heen. Zij hebben mij echt aangemoedigd bij het maken van dit album.”  Echt terugkijken deed Elske in de afgelopen vier jaar niet. ,,Natuurlijk was het prachtig om met Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op het North Sea Jazz Festival te spelen en met Lionel Ritchie op te treden. Maar uiteindelijk ben je toch op jezelf aangewezen.”  De weerslag daarvan is terug te vinden in de nieuwe songs die veel persoonlijker zijn dan haar oude werk. ,,Deze songs zijn echt met het hart gemaakt. Ze zijn mij heel dierbaar.”Het album opent met Black Water. ,,In het verleden was er iemand in mijn leven die mij helemaal klem zette. Uiteindelijk heb ik toch afscheid moeten nemen. Ik was verslaafd aan die persoon maar tegelijkertijd verstikte hij mij. Ik heb Black Water in het Duitse Zwarte Woud geschreven. Zittend op een balkonnetje en uitkijkend op de natuur.” Haar moederschap komt aan bod in I’ll Be Around. ,,Eigenlijk wilde ik geen songs schrijven over de geboorte van ons zoontje. Maar tijdens mijn zwangerschap gebeurde het toch. I’ll Be Around kun je overigens op meer manieren interpreteren. Deze song en Hercules zijn de enige nummers die over mijn moederschap gaat.” Hercules is wellicht het meest persoonlijke liedje van Velvet Soldier. ,,Het gaat over mijn vader die erg depressief was toen ik opgroeide. Daarna ging het weer goed maar 15 jaar later ging het toch weer mis met hem. In die tijd werd mijn zoontje geboren. Het is heel belangrijk dat bij zo’n gebeurtenis je ouders erbij zijn. Je hoopt ook dat de geboorte van een kleinkind iets teweeg brengt. Dat hij een soort licht in duistere tijden is. Gelukkig gaat het nu weer goed met mijn vader.”  Forever Like This is een persoonlijke uiting naar haar zus Femke. ,,Ze speelt in een band en is moeder van een tweeling. In onze jeugd speelden we samen buiten. Klommen in boomhutten en zongen samen. Femke speelt in mijn band maar door drukte zien we elkaar niet zo vaak.”

Elske zit goed in haar vel en is klaar voor de tweede fase in haar carrière. Het moederschap, de loyaliteit van haar bandleden en het nieuwe team om haar heen geven de singer/songwriter vertrouwen. ,,Maar ik steek mijn kop niet in het zand en besef hoe gelukkig ik ben.” Het nummer Sing Me Home zet de tegenstellingen naast elkaar. ,,Ik schreef het aan de vooravond van de aanslag op het Franse magazine Charlie Hebdo. We waren net verhuisd naar een nieuw huis en toen gebeurde dat. Later, na de aanslag in de Bataclan, zongen de mensen Imagine van John Lennon op straat. Her werd meteen duidelijk hoe muziek mensen kan verbinden.” 

De dood loert altijd en is soms moeilijk te verwerken. ,,Only One was het eerste liedje dat ik na een moeilijke periode schreef. Mijn vriendin was overleden. Ik wilde er niet over schrijven maar het gebeurde toch. Opeens was ze er niet meer. 29 jaar, hartstilstand, weg… Mijn ouders hebben een grote tuin met achterin een blokhut die is omgebouwd tot een soort muziekhok. Daar ben ik toen naartoe gegaan om inspiratie op te doen en het leverde dit nummer op.” Ook Lonely For You gaat over vrienden en vriendinnen. ,,Er zijn van die Koppels waarvan je denkt dat die nooit uit elkaar gaan en opeens is het dan toch voorbij. Mensen die als ze samen zijn, op hun slechtst zijn.”

Een donkere tijd maakte Elske mee nadat ze haar platencontract had verloren. ,,Ik verwoord dat in The Fall. Toen ik na de reorganisatie van het label weg moest, voelde dat als een val. Ik ben daarna wel gewoon blijven spelen maar ik was door het gebeuren wel erg onzeker geworden.”

For Love is het enige nummer dat Elske niet alleen schreef. ,,Ik kwam Seth Jones in Volendam tegen waar hij met de 3J’s zou werken. Hij had een dag niets te doen en die hebben wij benut om in de Votown Studio van Jaap  Kwakman dit op te nemen. Het klikte tussen mij en Seth en dat leverde dit prachtige nummer op.” Die klik is er ook tussen haar en zanger Ed Struijlaart. De zanger krijgt de kans om zijn weldadige stem te laten horen op One Day. ,,Ik heb Ed ontmoet tijdens een schrijfsessie waarbij ook Bertolf en Peter Slager aanwezig waren. Het nummer heb ik in Thailand geschreven. Tijdens de reis las ik boek dat verhaalde over mensen die elkaar op het verkeerde moment ontmoeten, terwijl er altijd die hoop is om bij elkaar te blijven.” Velvet Soldier verhaalt ook over het leven van alledag. Zo gaat Kings over de drukte van alledag. ,,Mede door zaken zoals Facebook weten we zoveel en overal hebben we regeltjes voor. Maar weten we nu echt wat er speelt en lopen we onszelf niet voorbij?” 

Het is duidelijk dat Elske DeWall voor Velvet Soldier niet over één nacht ijs is gegaan. De thema’s zijn divers en ze laat vele kanten van haarzelf zien. Dat zal ook gebeuren tijdens de komende theatertour die op de rol staat. ,,Ik heb ontdekt dat ik het beste presteer als ik voor publiek speel. Dat komt er iets in mij los wat nauwelijks in de studio is vast te leggen.” Maar juist dat is nu wel gelukt op haar derde album.  Elske kijkt uit naar de theatertournee. Ik heb een geweldige band met toetsenman Jasper Westerhof, gitarist Peter Krako, bassist Sietse Huisman en Femke. Ik ben nu al in mijn element door wat er gaat komen.”

Deze 31-jarige Friezin, bekend van oa het nummer ‘This Game’, de titelsong van Moordvrouw, schitterde onlangs in Leeuwarden als Maria in het jaarlijkse muziekspektakel The Passion. Ze was een roadtrip in Amerika aan ‘t maken toen ze het nieuws hoorde dat ze voor deze rol gekozen was. "Het voelt als 'n enorm geschenk en een grote kans om deze rol in 'mijn' stad te mogen vervullen." Naast haar unieke stemgeluid speelt Elske gitaar, piano en saxofoon.

Informeer nu naar de mogelijkheden!

U kunt de biografie en persfoto opvragen bij Rocket Agency & Events.

©Copyright 2017 Rocket Agency

Nieuwsbrief