Grant & Forsyth boeken

Grant & Forsyth boeken

GRANT & FORSYTH NA VELE JAREN TERUG BIJ ROCKET

Julie Forsyth en Dominic Grant ontmoetten elkaar voor het eerst in de jaren '70, toen ze deel uitmaakten van de zeer succesvolle groep 'Guys' N 'Dolls. Hun eerste single ‘Whole Lotta Loving', werd uitgebracht in maart 1975 en was direct een enorme hit. En er volgden meer successen; 'You don't have to say you love me',  'Angel of the Morning', 'Mamacita', 'I've got the Fire in me', 'Broken dreams' om er maar een paar te noemen.
De groep toerde rond de wereld en werkte met alle grote namen in de showbizz, maar het hoogtepunt was wel het optreden in het voorprogramma van Frank Sinatra in de New Festival Hall in Londen.
In 1985 viel de groep uiteen maar Dominic en Julie besloten om samen door te gaan onder de naam 'Grant & Forsyth'. De eerste paar jaar waren moeilijk maar  dat veranderde in 1988 toen ze de hitlijsten bestormden met hun eigen versie van de Walker Brothers 'The sun ain't gonna shine anymore' die was gemixed met “Be my baby' van The Ronettes.
Julie had ook succes als songwriter. Ze schreef het nummer 'Go', dat tweede werd op het Eurovisie Songfestival. Het nummer verloor met 1 punt van de Zwitserse inzending, gezongen door de toen nog onbekende Celine Dion.
1990 was het keerpunt toen Grant & Forsyth met Peter Koelewijn gingen samenwerken en de nieuwe richting werd country & western…. Het eerste album, 'Country Love Songs' werd platina in Nederland. Dit enorme succes werd gevolgd door een reeks van 'Country Love Song' albums die allemaal de gouden en platina status behaalden.
Tot op heden hebben Julie en Dominic meer dan 3 miljoen albums verkocht in Nederland alleen al, waardoor ze het meest succesvolle Country Music Duo in Europa zijn.
Meest recent, in mei 2013, hebben Grant & Forsyth een gastoptreden verzorgd tijdens de ‘Toppers' concerten in de Amsterdam Arena. Ze hebben een tv-special opgenomen die in september bij Omroep MAX wordt uitgezonden en vanaf oktober volgt een Theatertour. Er staan een aantal tv optredens in de planning, waaronder Life4You en dit alles gaat gepaard gaat met de release van een nieuwe single getiteld 'Anyone who had a heart', een remake van de Burt Bacharach hit.

Grant & Forsyth boeken

Nieuwsbrief