200 jaar Stadsrechten Zaandam

200 jaar Stadsrechten Zaandam

Stichting Zaandam 200 jaar

Op 1, 2 en 3 juni 2012 vierde Zaandam het feit dat het 200 jaar geleden stadsrechten ontving. Op en om de Burcht vonden de festiviteiten plaats met als hoogtepunt een enorm ponton met podium in de Zaan. Overdag was het evenemententerrein gratis toegankelijk en vonden er veel sportactiviteiten plaats. Voor de avondconcerten kon men een toegangsbewijs kopen.

Tijdens de eerste en tweede avond begeleidde de Marcel Fisser band alle artiesten live. De eerste avond stonden Glennis Grace, Lee Towers, Anita Meijer, Wolter Kroes en Frans Bauer op het podium. De 2e avond, waarbij zo’n 12.000 bezoekers aanwezig waren, stond René Froger centraal. Hij nodigde diverse artiesten uit zoals Do, Los Angeles The Voices, Ruth Jacott en Gerard Joling waarmee hij tevens duetten zong. De avond werd afgesloten met een mini concert van René zelf, uiteraard waren zijn Frogettes ook van de partij.

De derde dag stond in het teken van Guido’s Orchestra, een symfonie-/poporkest, en diverse Volendamse artiesten. Het 30-koppige orkest speelde eerst een eigen set met als soliste sopraan Wendy Kokkelkoren. Vervolgens begeleidden zij artiesten als Mick Harren, Margriet Eshuis, 3 J’s, Nick en Simon en Jan Smit.
Iedere avond werd afgesloten met een enorm vuurwerk dat vanaf schepen in de Zaan werd afgestoken.

200 jaar Stadsrechten Zaandam

200 jaar Stadsrechten Zaandam

Nieuwsbrief